Atentie soferi! Ce amenda va poate aduce afisul “De vanzare!” lasat in geamul masinii. La ce trucuri au recurs unii. VIDEO

Ridicarea masinilor parcate neregulamentar a fost interzisa si la Ploiesti, dar asta nu inseamna ca municipalitatea nu are la indemana o alta metoda pentru a strange bani la bugetul local. Spre exemplu, sanctioneaza soferii care isi lasa masina pe spatiul public cu afise de vanzare in geam. Intre timp, ca in orice act legislativ, au aparut si portite: oamenii legii au mainile legate la spate asta daca masina cu anuntul de vanzare este parcata in spatiu amenajat special, spre exemplu, al unui supermarket. Alti soferi, mai inventivi, isi lipesc pe autoturism doar numarul de telefon, iar daca sunt luati la intrebari spun ca au recurs la aceasta masura pentru diferite urgente.

PicMonkey Collage

La Ploiesti, Politia Locala este imputernicita sa aplice amenzi soferilor care trasforma locurile publice in targuri auto, chiar din 2009, conform unei hotarari de Consiliu Local.

In aceste situatii, Poltia Locala are patalamaua la mana si imparte amenzi, iar Societatea de Gospodarire urbana actioneaza in acest sens prin blocarea rotilor autovehiculelor, tot cu ajutorul unei hotarari de consiliu local,respectiv 214, din 23 iunie 2015.

Tarifele practicate de SGU sunt de 110 lei, daca masina este parcata pe un loc obisnuit si 200 de lei daca obstructioneaza accesul unei persoane cu handicap. In tot acest timp, in cazul celor care transforma parcarile supermarketurilor in adevarate targuri auto, politistii nu pot aplica nicio amenda. Lucru deranjant pentru cei care respecta prevederile legale.

La fel de greu este si in situatia in care vanzatorii de ocazie isi lipesc pe geamurile autoturismelor doar numarul de telefon.

In urma raziilor efectuate in randul samsarilor de ocazie, de la inceputul anului si pana in prezent, Politia Locala Ploiesti a impartit 14 amenzi contraventionale, in valoare totala de 7000 lei. In prezent valoarea sanctiunile ce se pot aplica in astfel de situatii porneste de la 1000, pana la 2500 de lei, pentru persoane juridice si se incadreaza intre 500 si 1500 de lei, pentru persoanele fizice. De aceste sume de bani scapa si proprietarii ale caror masini sunt inmatriculate in strainatate, pentru ca nici acestia, la randul lor, nu pot fi usor identificati.

Leave a Comment