ATENȚIE LA CEI FĂRĂ RCA! / VIDEO

RCADacă ați fost implicat într-un eveniment rutier, iar șoferul care v-a lovit autoturismul nu are asigurare obligatorie RCA, nu va grăbiti să vă reparați singuri mașina. Majoritatea păgubiților aflați într-o asemenea situație ajung să-și plătească singuri avariile. Legea oferă un beneficiu în acest sens.
În cazul în care vi s-a întâmplat ca un șofer fără asigurarea obligatorie de răspundere civilă să vă avarieze mașina, nu trebuie să luați în calcul posibilitatea de a o repara pe cont propiu. Legea va da dreptul să vă rezolvați problema pe banii companiilor de asigurări.
Pentru a fi despagubiți de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii, va trebui mai întâi să faceți o cerere către acesta instituție, să trimiteți documentele din care să reiasă că șoferul vehiculului care v-a accidentat nu avea RCA sau că a rămas neidentificat și veți primi un răspuns în 90 de zile.
Atenție însă nu veți fi despagubit pentru întreaga daună. Instituția nu va achita pagubele în cazul în care mașina este găsita lovită în parcare sau avariile au fost provocate de pietoni, bicicliști sau caruțe, care nu aveau obligația de a încheia o asigurare RCA.
În România există peste 5 milioane de vehicule și doar 4 milioane dintre acestea au încheiată o asigurare obligatorie.
reporter: Carmen Stefan
operator imagine: Andreas Altman

Leave a Comment