„American Hustle”, desemnat cel mai bun film al anului 2013 de New York Film Critics Circle

Thrillerul politic “Scandal în stil american/ American Hustle” a fost desemnat, marți, cel mai bun film al anului 2013 de reprezentanții New York Film Critics Circle (NYFCC), informează Reuters.

american-hustle-posters-sony

Thrillerul politic “Scandal în stil american/ American Hustle”, în regia lui David O. Russell, se concentrează pe un complicat caz de corupție din anii ’70, cu ramificații în Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectați de acte de corupție și trafic de influență au fost cercetați penal, iar 11 dintre ei au fost puși sub acuzare.

Reprezentanții NYCC au acordat premiul pentru regie cineastului britanic Steve McQueen pentru drama istorică “12 Years a Slave”, bazată pe memoriile lui Solomon Northup din 1835, despre un bărbat de culoare vândut ca sclav.

Robert Redford a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din drama “Când totul e pierdut/ All is Lost”, iar Cate Blanchett a primit premiul pentru cea mai bună actriță, cu rolul din filmul “Blue Jasmine”, regizat de Woody Allen.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Jared Leto (“Dallas Buyers Club”), iar premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar i-a fost decernat lui Jennifer Lawrence (“Scandal în stil american/ American Hustle”).

Filmul “American Hustle” a primit, de asemenea, distincția pentru cel mai bun scenariu, înmânată lui Eric Singer și David O. Russell.

Premiul pentru cel mai bun film străin a revenit lungmetrajului francez “Adèle: Capitolele 1 și 2″, regizat de Abdellatif Kechiche, care a fost recompensat cu premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2013.

“Stories We Tell”, regizat de Sarah Polley, s-a impus la categoria “cel mai bun documentar”.

Premiul pentru cel mai bun film de debut a fost atribuit peliculei “Fruitvale Station”, în regia lui Ryan Coogler, un lungmetraj despre povestea adevărată a unui tânăr de culoare, împușcat mortal de un polițist alb.

Premiul pentru imagine a revenit lui Bruno Delbonnel, pentru “Inside Llewyn Davis”, regizat de frații Joel și Ethan Coen.

Cel mai bun film de animație a fost desemnat lungmetrajul “The Wind Rises”, regizat de cineastul japonez Hayao Miyazaki.

New York Film Critics Circle Awards reprezintă primele trofee majore care inaugurează sezonul premiilor de la Hollywood, care va culmina cu gala Oscar, pe 2 martie 2014.

Această asociație a criticilor de cinema din New York, ai cărei membri scriu pentru cotidiane, săptămânale, reviste și publicații online de interes general, a fost înființată în anul 1935.

Premiile decernate de asociațiile de critici și de alte jurii din industria cinematografică americană influențează adeseori alegerile făcute de membrii Academiei de film americane, care selectează filmele, actorii și producătorii ce vor fi nominalizați la premiile Oscar.

În 2012, lungmetrajul “Zero Dark Thirty” a primit titlul de cel mai bun film al anului din partea New York Film Critics Circle.

Leave a Comment