Agricultorii au iesit in strada! Acestia cer demisia ministrului Daniel Constantin

Aproximativ o mie de producatori agricoli picheteaza, miercuri, sediul Guvernului, acestia reclamand faptul ca agricultura este lasata de izbeliste si cerand demiterea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

Potrivit MEDIAFAX, timp de cateva minute circulatia rutiera a fost oprita, in zona in care picheteaza de trei ore producatorii agricoli, traficul fiind rulat dupa ce jandarmii au pus la loc gardurile de imprejmuire.

Politia a fost nevoita sa intervina intrucat protestatarii au inceput sa arunce cu garduri in jandarmi si au luat cu asalt piata Victoriei.

Potrivit MEDIAFAX. protestatarii au adus cu ei un utilaj pe care a fost amplasata o macheta infatisand o vaca, precum si o orchestra. De asemenea, au venit cu o oaie care trage dupa ea un trenulet improvizat pe care sunt agatate mai multe bannere cu ciulini, cultura de baza a agriculturii: “Mancarea este puterea omului”, “Sa va fie rusine ca ati distrus agricultura”.

Pe trenuletul tras de oaie protestatarii au mai pus si un craniu de berbec cu mesajul “Atat a mai ramas din zootehnie”.

Protestatarii poarta pe ei veste verzi inscriptionate cu mesajul “SOS, salvati agricultura Romaniei” si au in maini bannere inscriptionate “Dezinteresul guvernantilor plus seceta egal dezastrul zootehniei”, “Munca noastra este sudoare si nu spaga”, “Respectati legile nu mai prelungiti taxarea inversa”, “Jos ministrul visator, puneti un agricultor”, “Cerem demisia ministrului Agriculturii”, “Ati promis investitii in agricultura. V-am votat, ne-ati inselat!”.

Protestatarii au venit din mai multe judete ale tarii precum Teleorman, Brasov, Bacau, Botosani, Ialomita, Covasna, Constanta.

Protestul este organizat in parcarea Guvernului, aceasta fiind imprejmuita de garduri de protectie, dar si de un cordon de jandarmi.

Sursa foto: www.ziarelive.ro

Leave a Comment