Adriana Ungureanu propune titlul sezonului: Femeia la 40 de ani. Pe Facebook/LANSARE DE CARTE

Luna decembrie aduce pe langa zapada si mirosul sarbatorilor cu iz de scortisoara si un titlu nou ce va intra pe piata de carte din Romania. Cu o abordare moderna a unei teme de actualitate, “Femeia la 40 de ani. Pe Facebook” este propunerea Adrianei Ungureanu, o persoana cu o vasta experienta de viata, pentru toti aceia care doresc sa afle povestea Almei, o femeie aflata in plin process de schimbare.

femeia la 40 de ani

Poate viata incepe la 40 de ani? Da, Alma, eroina cartii, este dovada vie ca, pentru o femeie, nu numai ca viata nu se termina odata cu venirea varstei de 40 de ani, dar, poate renaste. Daca Balzac a spus ca femeia se afla in deplinatatea feminintatii la 30 de ani, se cunoaste pe sine si stie ce vrea, la 40 de ani, eroina cartii, este gata sa faca o turnura de 180 de grade si sa puna accent pe acele lucruri care o implinesc. Si cum schimbarea este un proces, dureros de multe ori, nici Almei nu-i este usor sa renunte la vechile obiceiuri, mod de a fi si de a se raporta la altii. Se uita in interiorul ei si la lucrurile care ii plac cu adevarat, care i-au placut dintotdeauna, dar pe care, din anumite motive – cum ar fi viata de familie, viata de femeie de afaceri – nu a avut timp sa se dedice sau sa le constientizeze.

Un mare rol in schimbarea vietii Almei il joaca si reteaua sociala Facebook. Aici Alma descopera o lume intens incarcata social in care se simte in largul ei. Datorita retelei sociale ajunge sa reia legatura cu oameni pe care nu-i mai vazuse de mai bine de douazeci de ani, isi organizeaza diverse activitati profesionale, isi gaseste un job. Si tot pe Facebook cunoaste o persoana misterioasa de sex masculin care se recomanda drept “libanez”. Usor usor, intre cei doi se infiripa o idila iar Alma are o mare surprinza cand decopera cine este de fapt libanezul…

Ca si Liz, eroina din “Mananca, roaga-te iubeste” si Alma va trece printr-un divort, dar sper finalul cartii, care o lasa sleita de forte, insa, alege sa nu ramana acolo.

Finalul cartii este unul deschis, totodata ezoteric, Alma ajungand sa-si indeplineasca visul, pare multumita si echilibrata inclusiv in relatia cu fostul ei sot , intelege sansa unei iubiri, care devine tot mai evident ca a existat dintotdeauna, dar din pacate imposibila….

“Ma numesc Adriana Ungureanu, sunt o leoaica nascuta la data 14 august 1972, casatorita, mama unui baiat de 13 ani. Timp de 15 ani am experimentat atat ipostaza de angajat si cat si cea de antreprenor. In ultimii trei ani, am iesit din lumea afacerilor si am redescoperit a doua tinerete inscriindu-ma la un program de master, apoi la un curs postuniversitar de psihopedagogie si in prezent sunt doctorand la Economie si Afaceri Internationale la ASE. Intre toate aceste cursuri, pe parcursul a doi ani am reusit performanta obtinerii titlului de Master Practitioner NLP si am devenit trainer. In ultimii trei ani mi-am reorientat activitatea spre directia consilierii personale, organizarea unor seminarii de imbunatatire a comunicarii in relatia parinte-copil si de organizare a afacerilor, m-am implicat in diverse programe dedicate adolescentilor.

adriana ungureanu

Ma declar o mare iubitoare de oameni, mai ales de copii si tineri, consider ca dedicandu-ma acestui scop pot contribui la crearea unei lumi mai echilibrate si implicit, mai bune. Am invatat sa pot aplica tehnicile de programare neuro-lingvistica (NLP) si de dezvoltare personala intr-un mod original la toate seminariile pe care le sustin, inclusiv in calitate de cadru didactic, postura de care ma bucur ocazional pe parcursul perioadei de doctorat, urmarind dezvoltarea flexibilitatii si vizionarea unei probleme din mai multe perspective, precum si o imbunatatire a procesului de comunicare.

Pasiunile mele se reflecta in tot ceea ce intreprind si se manifesta in procesul de modelare al oamenilor, in activitatile didactice si literare. Imi plac in continuare afacerile, desi nu mai sunt in mijlocul lor, urmaresc cu interes evolutiile acestui domeniu, iar politica ramane un hobby neexplorat inca.

Lansarea cartii va avea loc vineri, 13 decembrie 2013, la ora 17:30, la Centrul Cultural “J.L. Calderon”, Strada Jean Louis Calderon, nr. 39, in spatele Hotelului Intercontinental. 

Mai multe informatii veti gasi din data de 13 decembrie pe www.adrianaungureanu.ro”, a declarat Adriana Ungureanu pentru www.ziaruloval.ro

Leave a Comment