Acuzatii grave la adresa Primariei Ploiesti din partea sindicalistilor de la TCE Ploiesti. Societatea ar putea intra in greva generala. VIDEO

In spatele usilor inchise. Asa a avut loc astazi intrunirea dintre reprezentantii municipalitatii, Prefectura Prahova si liderii de sindicat de la societatea de transport public din Ploiesti, la care presa nu a fost primita. Mai grav de atat este faptul ca s-au facut presiuni asupra liderilor de sindicat de la TCE, in privinta dialogului cu reprezentantii mass-media, dupa ce in urma cu cateva saptamani au aparut zvonuri conform carora angajatii societatii se pregateau de o greva generala. Miercuri totul a iesit la iveala: nemultumiti de banii primiti din partea primariei, dar si de conditiile de munca, angajatii TCE strang deja semnaturi pentru un posibil protest. In tot acest timp, viceprimarul cu atributii de primar Iulian Teodorescu fenteaza presa si evita declaratiile pe acest subiect.

tce primarie

Desi facuta publica, intrunirea dintre reprezentantii primariei Municipiului Ploiesti, prefectul judetului Prahova, Rodica Paraschiv si liderii de sindicat ai societatii de transport public din Ploiesti in frunte cu presedintele lor, a avut loc in spatele usilor inchise, iar presa nu a avut acces la discutii. Mai grav este faptul ca angajatii TCE afirma ca li s-a interzis sa faca declaratii in media.

Liderii de sindicat ii acuza pe unii dintre consilierii locali, care, conform spuselor acestora, urmaresc introducerea transportului privat in Ploiesti. Nemultumiti, angajatii societatii strang deja semnaturi pentru o posibila greva generala. Acestor nemultumiri se adauga si banii putini dar si conditiile grele de munca.

In tot acest timp, Iulian Teodorescu, viceprimarul cu atributii de primar, prezent si el la intrunire, a motivat interzicerea accesului presei prin simplul fapt ca discutiile oricum vor fi transparente iar la final se vor face declaratii pe acesta tema.

Dupa mai bine de o ora, in care au avut loc dezbateri aprinse, negocierile s-au incheiat. Surpriza vine insa din partea viceprimarului cu atributii de primar, Iulian Teodorescu, care grabit, pleaca fara a face nici un fel de declaratie.

Insa problema in ceea ce priveste transportul public se pare ca momentan s-a rezolvat.

Daca initial municipalitatea acorda societatii Transport Calatori Express echivalentul a 65 de lei pentru o legitimatie de transport gratuita, incepand din anul 2015, cand numarul ploiestenilor ce si-au reinnoit legitimatia a scazut, iar suma primita de catre TCE s-a diminuat la 38 de lei, cu 27 de lei mai putin. Acum noul proiect de hotarare, ce urmeaza a fi supus votului, va viza crestea tarifului la 51 de lei. In cazul in care proiectul va fi respins, angajatii sunt dispusi sa intre in greva generala iar societatea de transport risca sa ramana in incapacitate de plata.

Leave a Comment