Acțiune de salvare montană cu repetiție

Pentru a doua noapte consecutiv, salvatorii montani din Bușteni, au intervenit pentru salvarea și scoaterea unor turiști aflați în dificultate pe unul dintre cele mai periculoase trasee din Bucegi. Incidentul survine la nici 24 de ore după ce salvamontiștii au salvat o turistă de 68 de ani din Ploiești, care s-a accidentat grav într-o râpă.

Salvamont

Alarma a fost dată la lăsarea serii după ce un grup de turiști care coborau pe Jepii Mici în stațiunea Bușteni, au acuzat stări de epuizare și nu au mai putut continua drumeția. Pentru salvamontiștii din Bușteni acțiunea de salvare a fost una cu repetiție, fiind vorba, tot de o turistă de 68 de ani, de această dată din București, aflată în stare de epuizare fizică și de panică.

Ajunși la fața locului salvamontiștii au asigurat turiștii cu hamuri, apoi au trecut la scoaterea acestora din zona extrem de accidentată. Pentru că nu a mai putut continua drumul pe propriile picioare, turista în vârstă de 68 de ani a fost adusă pe targă până la poalele muntelui.

Salvamontiștii din Bușteni atrag atenția amatorilor de drumeții montane să vină bine echipați la munte, să ceară detalii despre starea traseelor montane de abrupt și mai ales să-și evalueze condiția fizică, altfel o simplă drumeție se poate transforma cu ușurință într-un coșmar.

Leave a Comment