Buy Flonase From Canada Where Can I Buy Xenical Good Place Buy Cialis Mail Order Diovan Nizoral Buy Online

5 greseli pe care le fac antreprenorii care esueaza in afaceri

Ai vazut antreprenori de succes, dar cu siguranta ai intalnit si antreprenori care mereu se plang ca afacerile lor merg greu sau deloc si ai intanit si mici antreprenori care au renuntat la business. Tu din ce categorie vrei sa faci parte?

Iata ce greseli majore fac antreprenorii care esueaza in afaceri

oameni-de-afaceri

Nu investesc in business-ul lor
Sa crezi ca poti porti un business de succes cu buget zero e complet gresit. Nu vei putea face totul de unul singur si minime investitii trebuie sa faci. Fie ca e vorba de contabilitate sau colaboratori, afacerea va costa in prima faza. Si trebuie sa te pregatesti pentru asta.

Asta nu inseamna ca trebuie sa cazi in cealalta extrema si sa cheltui sume uriase ori sa faci imprumuturi greu de sustinut pentru a dezvolta un business. Cumpatarea si echillibrul reprezinta cheia in acest caz.

Renunta prea usor
Ca sa facem o gluma am putea spune ca un antreprenor de cursa lunga este unul care nu vrea sa isi recunoasca esecul. Insa nu e neaparat asa.

Succesul nu vine peste noapte si e nevoie de mult timp petrecut planuind si muncind pentru a creste o afacere. Asa ca nu te astepta sa te imbogatesti in primul an si nu renunta la primul obstacol sau la prima piedica.

Obstacole vor fi multe, insa antreprenorii de succes sunt cei care au rabdarea si taria sa gaseasca modalitati de rezolvare pentru problemele care apar si sa treaca peste piedicile ivite. Si ei stiu ca nu trebuie sa renunte usor si ca nu trebuie sa se astepte la castiguri mari si rapide, ci mai degraba la unele sigure pe termen lung.

Isi aleg oameni slab pregatiti, pentru ca sunt ieftini
Un angajat slab inseamna o crestere greoaie sau o stagnare a afacerii. De fapt, nu prea poti face business cu oameni care nu stiu nimic sau aproape nimic. Fie nu vor avea cum sa te ajute, fie vor avea nevoie de indrumarea ta permanenta. Si tu nu ai timp sa monitorizezi si sa le spui tuturor ce sa faca, in orice secunda.

Asta nu inseamna ca trebuie sa te indatorezi pentru a-ti angaja cei mai buni consultanti sau oameni pentru fiecare departament. Vezi care sunt prioritatile si opteaza pentru 1-2 oameni indispensabili dezvoltarii unei afaceri.

Exista alti antreprenori care decid sa faca ei totul. Insa nici aceasta nu e o varianta buna. Cu siguranta se pricep in multe domenii, pentru un antreprenor trebuei sa stie macar cate putin din orice tine de business.

Insa o zi are doar 24 de ore si un business necesita mai multe. Iar pentru asta e nevoie si de alti oameni in afara de tine.

Nu le ofera angajatilor o parte din placinta
De ce crezi ca sunt atat de multi angajati care isi motiveaza oamenii prin comisioane? Pentru ca rezultatele bune trebuie recompansate si pentru ca astfel se stimuleaza angajatii.

chart-placinta

Spre exemplu, un om de vanzari care va ramane la acelasi salariu, fara sa aiba posibilitatea sa castige in plus din vanzarile pe care le face, nu va fi motivat. Si se va plafona. Asta inseamna o scadere sau o mentinere, dar nu o crestere a rezultatelor.

Ofera-le tuturor posibilitatea sa ia o bucatica, o mica felie din placinta numita business si vor munci mai aproape la fel ca pentru propriul business. Si tu stii cat muncesti pentru business-ul tau.

Planifica prea mult, discuta prea mult, dar nu trec la actiune
Planificarea si intalnirile au rolul lor in cresterea si dezvoltarea unui business, insa nu inseamna totul. Daca nu treci la actiune, daca nu arunci produsul ori serviciul pe piata si nu incepi sa vinzi, afacerea ta s-ar putea sa ramana la nivelul de vesnic debut.

E bine sa ai idei si planuri si sa planifici minutios miscarile pe care le vei face. Insa asigura-te ca vei face aceste miscari si ca acestea sunt cele pe care te vei focusa.

Cu siguranta mai sunt si alte greseli pentru care proaspetii antreprenori le fac si care nu au fost cuprinse in acest articol. Tu ce greseala faci cand vine vorba de afaceri sau ce greseala crezi ca e cea mai grava?

Leave a Comment