360 – O incursiune virtuala in patrimoniul cultural national

Institutul National al Patrimoniului, impreuna cu Muzeul National de Istorie Nationala si Arheologie, Constanta, lanseaza Website-ul  proiectului „360 – O incursiune virtuala in patrimoniul cultural national” –  http://360.inp.org.ro/.

In cadrul acestui eveniment, organizat la sediul Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, in data de 9 noiembrie 2012, ora 13,  au fost invitati sa participe specialisti din domeniul cultural care au contribuit la realizarea proiectului, precum si specialistii muzeelor incluse pe site.

Rezultatele proiectului cultural

Website interactiv, continand: 20 de ilustratii video, 20 de tururi virtuale, fiecare continand mai multe panorame 360 grade, 20 de panorame 360 grade postate pe website-ul Google Earth.

Autoritatile locale pe teritoriul carora se afla monumente istorice prezentate pe website vor avea de asemenea cate un link. Proiectul propune, prin utilizarea unor mijloace de informare virtuale interactive, cu un impact puternic asupra utilizatorilor de internet, adoptarea unor metode moderne de punere in valoare a patrimoniului national, reprezentat de 20 de monumente istorice, selectate de catre specialistii din domeniul protejarii patrimoniului cultural ca fiind semnificative. Printre cele mai importante monumente istorice selectate se numara cetatea Carsium, Histria, Capidava, Ansamblul Monumental Calea Eroilor din Targu Jiu, Centrul Istoric Sibiu, Centrul Istoric Sighisoara, Manastirea Hurezi etc.

Leave a Comment