2014, anul filmuletelor viralizate. Retrospectiva unora dintre cele mai vizionate faze din mediul online. VIDEO

Platforma YouTube a fost “data peste cap” de miliardele de vizualizari ale melodiei Gagman Style, interpretate de PSY, locuitorii din New York s-au intalnit pe strazi cu “bebelusul zombie”, iar o pustoaica pasionata de dans, de numai 11 ani, a reusit sa adune milioane de vizualizari dupa ce s-a filmat dansand pe o melodie a cantaretei Nicki Minaj.

colaj PSY

Sunt doar cateva dintre cele mai vizionate materiale video din anul 2014, care, spun internautii, a fost unul al filmuletelor cu potential de viralizare.

Inca de la inceputul anului trecut, in luna ianuarie, 2014, compania de publicitate si marketing Thinkmodo a lansat “Devil Baby Attack”. Cu alte cuvinte, un bebelus de jucarie, machiat infricosator, sarea dintr-un carucior pe trotuarele din New York, in timp ce bunii samariteni incercau sa afle ce se intampla cu presupusul copil abandonat.

La mai putin de 24 de ore de la postarea sa pe internet, farsa a adunat mai bine de sapte milioane de vizualizari, ramanand pana la finalul anului 2014 in topul celor mai viralizate materiale video, avand in prezent peste 50 de milioane de vizualizari.

Si tot compania Thinkmodo se face responsabila si de farsa in care o clienta a unei cafenele, suparata de faptul ca i-a fost varsata cafeaua pe laptop, din greseala, ii aplica vinovatului un tratament malefic. Farsa este gandita in asa fel incat clienta furioasa pare ca stapaneste puteri paranormale, fiind de ajuns un simplu gest al mainii sale pentru ca in localul respectiv sa fie dezlantuita o adevarata isterie.
Materialul video a adunat peste 60 de milioane de vizualizari pe YouTube si ramane in topul celor mai bine vizionate advertoriale ale companiei de marketing in cauza.

Nici cantaretul PSY, renumit in intreaga lume pentru hitul “Gagnam Style” nu a ramas in afara atentiei maselor in anul 2014. Chiar daca a fost lansata in anul 2012, revolutionand la scurt timp de la aparitie toate topurile muzicale, melodia “Gagnam Style” a reusit in 2014 sa le dea mari batai de cap programatorilor platformei YouTube. Si asta pentru ca nimeni nu s-a gandit ca numarul vizualizarilor poate depasi pragul setat initial de dezvoltatorii platformei.

Daca nimeni nu s-ar fi gandit ca ar putea exista un material video atat de interesant incat sa depaseasca pragul de 2,147,483,647 de vizualizari, “Gagnam Style” i-a obligat pe programatori sa treaca la pragul maxim de 9,223,372,036,854,775,808, adica 9 chintilioane, un chintilion reprezentand un numar format din cifra 1 si alte 18 zerouri dupa.

La doar 11 ani, Taylor Hatala a ajuns in platoul emisiunii de divertisment “The Ellen Show” prezentata de renumita moderatoare Ellen DeGeneres. Motivul? Stilul impresionant de dans cu care a reusit sa atraga atentia a aproximativ 12 milioane de persoane din intreaga lume care i-au urmarit performanta.

Un filmulet infatisand o femeie mergand pe strazile din New York a reusit sa adune peste 38 de milioane de vizualizari. Dar ce este cu adevarat interesant este mesajul din spatele filmarii. Totul a facut parte dintr-un experiment care a dorit sa expuna publicului larg modul in care sunt hartuite femeile in timp ce merg pe strada. Shoshana B. Roberts a fost cea care s-a oferit voluntar pentru acest experiment, iar rezultatul a asigurat campaniei un loc bine meritat in topul materialelor video viralizate.

Dupa ce a facut inconjurul lumii, melodia “Happy”, interpretata de Pharell Williams, a facut si primele victime. In luna mai a anului 2014 doi iranieni au fost arestati pentru ca regimul de la Teheran a considerat ca un astfel de comportament este neadecvat. Pentru trage un semnal de alarma, inclusiv artistul Pharell Williams a intervenit, iar o lume intreaga s-a alaturat unei campanii pentru salvarea de la detentie a celor doi. Filmuletul postat de iranieni a strans peste 2 milioane de vizualizari dupa publicarea stirii despre posibila arestare a acestora in presa international.

Nici animalele nu au stat departe de lumea filmuletelor virale. O camera de supraveghere a surprins momentul in care un copil de numai cativa ani a fost atacat de un caine, iar in ajutor i-a sarit nimeni altcienva decat pisica familiei. Imaginile, postate de asemenea pe internet, au trezit admiratia privitorilor si au strans peste trei milioane de vizualizari.

Leave a Comment